This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

PRP-blodplasma

Home / Signaturbehandlingar / PRP-blodplasma

Trombocyter är en naturligt förekommande komponent i ditt eget blod och spelar en viktig roll vid sårläkning och vävnadsregenerering. Platelet Rich Plasma [PRP] behandling inleds med en process att separera plasma från röda blodkroppar (endast ca. 13,5 ml blod behövs) och koncentrering av den till mycket högre nivå än normalt genom centrifugering på ett säkert, klinisk sätt. Därefter injiceras PRP eller appliceras i kombinationsbehandlingar.
PRP innehåller höga halter av vävnadtillväxt och förnyelsefaktorer som är väsentliga för hudföryngring och reparation. PRP stimulerar kollagenfiber-bildning och förbättrar blodtillförseln till vävnaden som är viktiga faktorer i anti-aging behandlingar. Hudens struktur förbättras och hudvävnadstillväxt stimuleras; den blir mjukare, mer elastisk och yngre. Risken för en allergisk reaktion av PRP förekommer inte eftersom man injicerar patientens eget blod.
Synliga resultat kan ta allt från 2 till 6 veckor. Resultaten fortsätter att förbättras med tiden och varar ca 1-2 år. De bästa resultaten uppnås oftast efter två till tre behandlingar.
Men eftersom vi är alla unika så resultatet beror naturligtvis på ett antal faktorer, inklusive ditt allmänna hälsotillstånd, ålder, kost, om du röker samt ett antal andra hälsofaktorer, inklusive din unika hudtyp.

PRP är en säker, kemikaliefri behandling eftersom man använder ditt eget blod för att reparera och förbättra din hudvävnad. Trombocytrik plasma har använts i hundratusentals ingrepp runt om i världen i över 30 år, på senare tid har PRP använts framgångsrikt inom avancerad sårvård behandling och hudföryngring som ett alternativ till injektioner av Botox och fillers.

Varje person är unik och svaret på intradermal injektion kommer att variera, men biverkningar är sällsynta. Vi använder lokalbedövning (bedövningssalva) innan injiceringen av PRP. Du kan känna en ”stickande” känsla efter ingreppet och det kan förekomma rodnad, lätt svullnad och blåmärken (det är absolut normalt och tillfälligt) som försvinner inom 1-2 dygn.
Behandlingen tar i genomsnitt 60 – 90 minuter.

Kontraindikationer för användning av PRP:
Du måste informera din specialist om du tar mediciner, inklusive blodförtunnande medicinering, genomgår steroid-behandlingar eller eventuella långtidsterapier, hudsjukdom, SLE, Porfyri, allergi, cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, misstanke om sepsis.