This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

Kemisk peeling

Home / Behandlingar / Kemisk peeling

 

 

Lyft Peel – ett unikt, tvåfasigt lyftprogram baserat på 10% ren glykyrrhizinsyra. Denna nyckelkomponent, tack vare dess immunostimulerande och antioxidantegenskaper, stimulerar förnyelse av hudceller och bromsar verkan av hyaluronidas. Behandlingen förbättrar effektivt hudens elasticitet, spänning och fasthet/densitet. Den återställer den korrekta fuktighetsnivån, jämnar ut huden och minimerar fina rynkor samt gör att huden återfår sitt unga utseende.

Den här behandlingen rekommenderas i synnerhet för en mogen (slapp) hud som saknar fasthet och elasticitet. Den är baserad på den innovativa användningen av glycyrrhizinsyra, vilken hindrar åldrandet av huden. Tack vare dess unika egenskaper som hämmar verkan av hyaluronidas, ett enzym som bryter ner naturlig hyaluronsyra i huden.

Ett avancerat föryngringssystem baserat på två unika retinolkomplex.
Rekommenderas för mogen hud med synlig förlust av fasthet och synliga rynkor.

Ett tvåstegs stark föryngringssystem där vi använder det unika 10% retinol-dubbelkomplex.
Den första fasen är en behandling i salongen, vars nyckelelement är ett intensifierat retinolkomplex med den högsta koncentrationen 10%, förstärkt med en unik AHA-kompilering. Det påverkar de djupare skikten i epidermis, initierar reparationsprocesser, bidrar till återställandet av fasthet, spänst och hudtäthet.
Det andra steget varar de närmaste 7 dagarna direkt efter behandlingen och involverar applicering av en special nattkräm. Preparatet, som består av ett retinolkomplex med en koncentration av 2,5%, papain och näringsämnen vars primära uppgift är att eliminera hudens defekter, återställa ungt utseende, öka fuktnivån och utjämna hudton.

Fördelar:

 • initierar reparationsprocesser
 • bidrar till återställandet av fasthet, spänst och hudtäthet
 • effektivt utjämnar huden
 • återställer ett ungt utseende

Triklorättiksyra (TCA) framställs genom klorering av ättiksyra. Beroende på hudens kondition och behov kan man göra ytliga eller djupa behandlingar. TCA peelingsproceduren innebär att man applicerar ett eller flera lager av lösningen på huden för en kontrollerad kemisk bränning.
Man känner vanligen under några minuter stickningar och lätt obehag som oftast försvinner inom 2-3 minuter.
Efter behandlingen blir huden mörkare, mer spänd, varefter börjar processen av exfoliering och uppkomst av nytt lager. Den största fördelen är att det inte bildas några sårskorpor, ingen förekomst av blödningar eller smärta.
Efter behandlingen ska man dock undvika solexponering i flera månader så att den nyexponerade huden inte skadas.

Indikationer:

 • rynkor
 • ärr
 • lentigo fläckar
 • akne ärr
 • senil keratos
 • hudflaccitet
 • missfärgning