EMS Elektro Muscle Stimulation

EMS-Body Sculpt är en teknik för icke-invasiv kroppsformning – den minskar inte bara kroppsfett utan bygger också muskelmassa. Det elektromagnetiska fältet med fokuserad men säker intensitet tränger igenom alla hudlager och fettvävnader och stimulerar musklerna att arbeta intensivt (inklusive skelettmuskler). Stimulering av neuroner leder till ofrivilliga, supermaximala sammandragningar – en enda session motsvarar upp till 20 000 situps eller knäböj! Som ett resultat förstärks musklerna och fettvävnaden reduceras i en given behandlingszon.

EMS-Body Sculpt används i behandlingar för att förbättra och skulptera figuren bl.a. i buken, skinkorna, samt mindre områden, t.ex. armar. Att stärka musklerna och skapa muskelminneseffekten genom ett elektromagnetiskt fält med hög intensitet – dessa processer är mycket djupare än med konventionella metoder/träningar. Till skillnad från frivilliga muskelsammandragningar är de supermaximala sammandragningar som orsakas av EMS-Body Sculpt oberoende av impulser som överförs av hjärnan och nervsystemet. Användningen av en viss frekvens hindrar musklerna från att slappna av för mycket mellan varje sammandragning – de tvingas stanna i ett visst tillstånd under en viss tidsperiod. När musklerna utsätts för ett stort antal sådana intensiva sammandragningar, svarar muskelvävnaden på stimulation och lämpliga processer för ombyggnad av dess struktur äger rum.

EMS-Body Sculpt erbjuder unika träningsprogram i serie beroende på det mål man vill uppnå. De utvecklade programmen är resultatet av samarbete mellan specialister inom medicin och fysisk aktivitet. Intelligenta program baseras på individuell anpassning för varje person – kön, figur, angivet behandlingsområde samt intensitet och syfte, dvs. att bygga muskler eller bränna fettvävnad. Det finns också ett individuellt program som låter dig definiera dina egna parametrar och mål för att skapa den optimala varianten för att uppnå bästa möjliga effekten av behandlingen.

Man kan använda behandlingarna med en frekvens som motsvarar konventionell träning. Du kan genomgå dem 2-3 gånger i veckan, och pausen mellan de nästa är oftast 1-2 dagar. Detta beror på behovet av att regenerera muskler, precis som efter träning i gymmet. För att uppnå optimal effekt rekommenderas att man genomgår minst 6 behandlingar, medan en enda behandling varar bara 30 minuter. Det är viktigt, att precis som traditionella övningar, kan EMS-behandlingar behandlingar utföras utan begränsningar – du bestämmer vid vilken tidpunkt du själv önskar uppnå önskat resultat.
Dessutom kompletterar denna behandling perfekt andra icke-invasiva metoder, t.ex. endermologi, kryolipolys eller radiovågbehandling.
Alla är kandidater för EMS-behandlingar, eftersom listan med indikationer inkluderar bland annat muskelförstärkning och utveckling, fettreducering, stärkning av skinkorna, kroppsformning, figurförbättring och många andra.

Sammanfattning:
– Stärker kroppens muskulatur
– Ökar fettförbränningen
– Bra komplement till vanlig träning för att tona muskulaturen på de ställen som träningen inte ger resultat.
– Rehabträning på svag muskulatur så som delad magmuskel efter ex. graviditet
– Tidseffektiv 20 000 kontraktioner på 30 min
– Omedelbara resultat och förbättrad kondition efter två till fyra veckor
– Den elektromagnetiska vågen verkar på djupet:
0,1 – 4,5 cm (muskeltjocklek varierar nämligen i olika delar av kroppen, så djupet på den elektromagnetiska vågen blir annorlunda).
Enhetseffekt i hertz: 5-100 Hz

Boka Direkt

En icke-invasiv teknologi som bränner kroppsfett samtidigt som man stimulerar och bygger muskler. En 30-minuters EMS + RF behandling ger en effekt jämförbar med 20 – 30 000 sit-ups eller squats.
De fantastiska effekterna beror på kombinationen av väldigt avancerad elektromagnetisk teknik med hög intensitet, vilket orsakar över 20 000 extremt intensiva muskelsammandragningar och RF-radiovågor. Sådan effekt är ouppnåelig under självständig, traditionell träning under samma tid.
Med RF-teknologin värms fettvävnaden selektivt upp och temperaturen 43–45 °C som behövs för fettvävnads apoptos, bibehållas under hela proceduren. Tack vare användningen av denna teknik tillsammans med EMS blir bantningseffekterna ca 30% bättre och muskelformningen ca 25% effektivare eftersom temperaturen på 40–41 °C behålls kvar i musklerna.

Behandlingseffekter:
– tydlig förstärkning och lyft av olika muskler (t.ex. sätesmusklerna)
– förstärkning och skulptering av kroppen, t.ex. magen/midjan
– minskning av buk- och midjefettvävnad
– förbättring och förstärkning av huden efter bl.a. fettsugning, förlossningen
– minskning av raka magmuskelsträckningar (efter graviditet)

Rekommenderas som en serie: 6–12 behandlingar två gånger i veckan

Boka Direkt

Kegel (även kallad bäckenbotten eller membranmuskler) elektrostimulering är ett bra sätt att stärka dessa muskler och hjälper till att förebygga NTM (urininkontinens). EMS Kegel kan användas som ett komplement till detta tillstånd. Speciella elektroder, som leder elektriska impulser genom huden till musklerna, inducerar ofrivilliga sammandragningar av bäckenbotten, starkare än de vi skulle kunna framkalla av egen vilja eller vanliga övningar. Dessutom gynnar elektrostimulering också regenerering av skadad innervering (nervförsörjning).
EMS Kegel-elektrostimulering behandling är effektiv för både kvinnor och män.

Vem är EMS Kegel Muskelbehandling för?
EMS Kegel-elektrostimulering av bäckenbottenmuskler är lämplig för personer som kämpar med urininkontinens, som en form av rehabilitering av bäckenbotten, efter förlossning eller prostataoperation. Indikationer för elektrostimulering är också sexuell och erektil dysfunktion och kronisk förstoppning. Elektrostimulering tvingar musklerna att arbeta, och vid försvagade muskler är sammandragningen, som orsakas av en artificiell yttre stimulans, vanligtvis större och starkare än den naturliga sammandragningen. Intensivt muskelarbete leder till en snabb tillväxt av muskelstrukturer och deras förstärkning.

Boka Direkt